Νέα Φλογητά

Τα Νέα Φλογητά είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στη Χαλκιδική, 52 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, 45 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και 6 χλμ από τα Νέα Μουδανιά. Το χωριό, που υπάγεται στο Δήμο Νέας Προποντίδας, είναι χτισμένο σε ένα λόφο με θέα το Θερμαϊκό κόλπο. Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι μόλις λίγα λεπτά από τη θάλασσα. Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον κόλπο και σε μια καθαρή ημέρα ακόμα και τον Όλυμπο.

Τα Φλογητά ιδρύθηκαν το 1923, όταν πρόσφυγες έφυγαν από τη Ανατολία μετά την καταστροφή της Καππαδοκίας (στη σημερινή Τουρκία) και βρέθηκαν στην περιοχή για να χτίσουν τα Νέα Φλογητά.

Το χωριό έχει περίπου 2.000 μόνιμους κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τους επισκέπτες να φτάνουν τους 20.000.

Τουρισμός

Τα Νέα Φλογητά είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να έχουν αυξηθεί για να καλύφθεί η αυξημένη κίνηση. Είναι γνωστά για τη μεγάλη αμμώδη παραλία τους, ένα περίπου χιλιόμετρο σε μήκος, και τον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο τους, που είναι δημοφιλής τα βράδια για τη συνήθη βόλτα. Η θάλασσα είναι ιδιαίτερα θερμή. Ο βυθός είναι ρηχός, με αποτέλεσμα την δημοτικότητα των θαλάσσιων σπορ στο χωριό.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ταβέρνες, fast food καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα. Κατά την χειμερινή σεζόν τα Νέα Φλογητά είναι πολύ ήσυχα.

Κλίμα

Το κλίμα στη Δυτική Χαλκιδική είναι αρκετά ήπιο ακόμη και τους χειμερινούς μήνες που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της ημέρας. Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από τις ζεστές μέρες και τα ζεστά βράδια του.