Μεταφορά

Η μεταφορά στον νομό της Χαλκιδικής γίνεται κυρίως με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο. Τα μέσα μεταφοράς συνδέουν όλες τις τουριστικές περιοχές και εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες κάθε καλοκαίρι.

Λεωφορεία

Η ΚΤΕΛ Νομού Χαλκιδικής είναι η εταιρία που αναλαμβάνει την μεταφορά σας στις περισσότερες περιοχές του νομού. Υπάρχουν κεντρικού σταθμοί λεωφορείων στον Πολύγυρο, στα Νέα Μουδανιά, στον Νέο Μαρμαρά, ενώ υπάρχει και ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών εδώ.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Το αυτοκίνητο είναι ο πιο βολικός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Επιλέγοντας το αυτοκίνητο θα έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε μέσα από πανέμορφες διαδρομές που οδηγούν σε παραδοσιακά χωριά και εκπληκτικές παραλίες. Πολλοί επισκέπτες έρχονται στην Χαλκιδική με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο, αλλά επίσης υπάρχουν πολλά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων στα μεγαλύτερα τουριστικά μέρη της Χαλκιδικής. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο κατά την άφιξη σας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια να μεταβείτε με το αυτοκίνητο στη Χαλκιδική. Το οδικό δίκτυο είναι καλό και ασφαλές. Τα πλησιέστερα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο θέρετρο μας είναι στα Νέα Μουδανιά (6 χιλιόμετρα μακριά).

Ταξί

Ταξί μπορούν να βρεθούν σε όλα τα κεντρικά σημεία της Χαλκιδικής. Υπάρχουν πολλές τηλεφωνικές υπηρεσίες ταξί έτοιμες να σας εξυπηρετήσουν με μια μόλις κλήση.

Σκάφος

Η Χαλκιδική είναι γεμάτη με μαρίνες για να ενεργοποιήσετε το προσωπικό σας σκάφος. Επίσης, γίνονται εκδρομές με σκάφη από την Ουρανούπολη και Βουρβουρού προς το Άγιον Όρος κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.